|
Post by boroslav on Mar 31, 2011 19:47:32 GMT -5
Mozes pokusat, nemam nista protiv. Samo ne znam sta fali tome da oni sa istom lakocom sa kojom su njihovi preci odbacili krscanstvo sada odbace Islam?
|
|
|
Post by sobjeslav on Mar 31, 2011 19:55:56 GMT -5
Vecina njih nisu teski i uvjerni muslimani. Vec oni Islam cuvaju da se vise razlikuju od Hrvata i Srba i nista drugo. Ne tribaju se pric opet na krscanstvo ( bolje bi bilo da SVI odbace vjeru - to je moj stav) nego samo tribaju priznati da stari bosnjanin je dusman za Turcina i da je nelogicno biti u isto vrijeme Bosnjak i 'Turkoljub' hehe.
|
|
|
Post by sobjeslav on Mar 31, 2011 19:57:19 GMT -5
Da se opustamo temu malo za smijati , pogledaj ovo:
LOL
|
|
|
Post by boroslav on Mar 31, 2011 20:03:00 GMT -5
Vec oni Islam cuvaju da se vise razlikuju od Hrvata i Srba i nista drugo. Da nije malo i to da se vole sjetiti vremena kada su oni vladali a ostali bili raja? 
|
|
|
Post by sobjeslav on Mar 31, 2011 20:05:22 GMT -5
Ustvari nisu svi Muslimani vladali zemlju . Vecina je bila siromaska kao ostali. Samo pogledaj slike bosanskih 'gradova' prije AU okupacije. Siromasna zemlja , oni su isto stradali kao i mi ali to ne vole priznat.
|
|
|
Post by boroslav on Mar 31, 2011 20:12:17 GMT -5
Mozda, ali je ipak njihova rijec pred sudom vrijedila duplo.
|
|
|
Post by sobjeslav on Mar 31, 2011 20:14:06 GMT -5
Istina 
|
|
|
Post by kosmopolak on Aug 11, 2011 14:16:44 GMT -5
Ja jedan broj procitao sam, da narod bosjanski pred razdoblje bisurmanske bio sam 100% katolièki. Nakon doæi otomani, i za njima dolazili pravoslavni i muslimane. Taka moja observacija, katolièi imaju evo osoblina da, oni su u nekakvim stupanji, nevjerovati na¹om religiju. Ali u muslimane, jevreji i u manje stupanji kroz ruskih pravoslavnih, nema nevjerske dr¾ave. Tzn. kroz muslimani nema sekularan dr¾ave. Na¹e vjeroispovjesti nema karakteru politièan, kako ima je u biv¹im epokah. Ali, islam je vjera politièna, u vlaðanja sistema zakonodavstva koranskog.
|
|